filters resetten

Thema/lijn

Organisatie

Aanpak

Specialisme

Congres 'Samen Beslissen in de praktijk'

Wilmke Boersma 13-05-2022
2141 keer bekeken 0 reacties

Valt er nog iets te leren van anderen over Samen Beslissen? Nou en of! Kom meer te weten over de ervaringen van verschillende instellingen, door op 16 juni 2022 naar het landelijke congres 'Samen Beslissen in de praktijk - Leren van elkaar' te komen.

Waar lopen collega's in het vak tegenaan en hoe lossen zij dat op? Hoe zetten zij uitkomstinformatie op een goede manier in om samen te beslissen? En wat doen ze om Samen Beslissen te implementeren? Dit en meer komt aan bod op 16 juni.

Samen Beslissen

Ziekenhuizen en klinieken vinden het belangrijk dat de zorg zo veel mogelijk aansluit bij de situatie en behoeftes van de patiënten. Ze zetten in op Samen Beslissen: zorgprofessional en patiënt bespreken gezamenlijk welke zorg het beste bij de patiënt past. Voor zorgprofessionals lijkt dat soms een open deur, maar toch blijkt dat we nog veel kunnen leren van anderen op dit gebied. Een kijkje in de keuken van andere instellingen biedt nieuwe ideeën en invalshoeken om Samen Beslissen in de organisatie weer een stap verder te brengen.

Programma

Theater A la Carte neemt je plenair mee om zelf mee te denken over het gesprek met de patiënt. Door keuzes in het gesprek voor te leggen zie en ervaar je wat het goede gesprek met de patiënt betekent.

Deelsessies

In acht aansprekende deelsessies delen professionals hun expertise vanuit de praktijk. Een vraag als 'Wat zijn de mythes en misconcepties over samen beslissen in de spreekkamer?' komt aan bod, maar ook:

  • Wat kunnen we leren van een zelfstandige kliniek?
  • Wat helpt om samen te beslissen, als een patiënt beperkte gezondheidsvaardigheden heeft?
  • Hoe neem je groepsgewijs patiënten mee in samen beslissen?
  • Hoe presenteer je uitkomstinformatie op een aansprekende manier om (nog beter) een beslissing te nemen samen met de patiënt?

Aanmelden

De inhoud van de verschillende deelsessies is bekend en staat nu online. Deelname is gratis: van tevoren aanmelden is wel noodzakelijk.

Meer informatie

Het congres wordt georganiseerd vanuit het Programma Uitkomstgerichte Zorg.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen