Submenu

Nieuw bijzonder lectoraat: Samen Beslissen door Verpleegkundigen

Robin van Tilborg 05-04-2023
1490 keer bekeken 0 reacties

Met ingang van 1 april 2023 gaat een nieuw bijzonder lectoraat bij Zuyd Hogeschool van start: Samen Beslissen door Verpleegkundigen. Het lectoraat richt zich op onderzoek naar de rol van de verpleegkundige op het gebied van Samen Beslissen.

Dit is het proces waarin de zorgprofessional en de patiënt gezamenlijk bespreken welke keuzes over gezondheid, zorg en behandeling het beste bij de patiënt passen. Het lectoraat is in nauwe samenwerking met Zuyderland tot stand gekomen en is een vervolg op het bijzonder lectoraat Integrative Patient Centred Health Care in Oncology van Asiong Jie, internist-hematoloog in Zuyderland.

Dr. Albine Moser, bijzonder lector Samen Beslissen: ‘Voor patiënten is de mogelijkheid om samen te beslissen niet altijd vanzelfsprekend, terwijl een groot deel juist de behoefte heeft om samen te beslissen over zaken die zij belangrijk vindt. Voor patiënten draait de verpleegkundige zorg om het leven en voor verpleegkundigen om de gezondheid. De patiënt en verpleegkundige zoeken samen naar de best passende zorg. Daarbij is de verbinding naar de interprofessionele context van groot belang.

Lees het hele artikel

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen