Submenu

Kind & Ziekenhuis: nieuwe tools voor samen beslissen

Wilmke Boersma 15-06-2022
936 keer bekeken 0 reacties

Kind & Ziekenhuis ontwikkelde drie nieuwe tools om zorgprofessional, ouders en kinderen nog beter te ondersteunen in samen beslissen. Door ├ęcht samen te beslissen begrijpen kinderen (en gezinnen) hun ziekte beter, staan ze meer achter de behandeling en herstellen ze beter.

In de medische kindzorg komt het samen beslissen moeizaam van de grond, constateerde Kind & Ziekenhuis al eerder. Kinderen en ouders bedenken niet altijd dat ze zelf een actieve rol kunnen kiezen in het gesprek. Nog te vaak is het de dokter die beslist en akkoord vraagt aan kind en ouders, terwijl kinderen veel baat hebben bij ├ęcht samen beslissen.

Nieuwe tools

Kind & Ziekenhuis ontwikkelde drie tools voor beter samen beslissen:

  • Infografics WGBO in beeld: Samen beslissen bij de dokter voor kinderen
  • Infografics WGBO in beeld: Samen beslissen bij de dokter voor ouders en professionals

De infographics leggen uit wat kinderen volgens de wet wel en niet zelf mogen beslissen. Maar ook hoe ouders en zorgprofessionals hier mee om moeten gaan.

  • Bewustwordingstool voor zorgprofessionals: Samen beslissen met kind en ouders in de spreekkamer; helpt kinderartsen en andere zorgprofessionals om na te gaan in welke mate samen beslissen al vorm heeft gekregen krijgt in hun spreekkamers en op welke punten het beter kan.

Lees het gehele bericht in het artikel Samen beslissen: nieuwe tools voor kinderen, ouders en zorgprofessionals op de website van kindenzorg.nl. Daar zijn ook de bewustwordingstool en de infographics te vinden.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen