Submenu

Combinatie van wijkverpleging en zelfzorg

14-12-2021
872 keer bekeken 0 reacties

Tijdens een goed gesprek kiezen patiënt en zorgverlener samen voor de zorg of ondersteuning die bij de patiënt past. Door goed op te letten en vragen te stellen, kon Marcia met de wijkverpleging afspreken dat ze zelf haar wond zou verschonen. Dat scheelde een hoop tijd.

Samen beslissen met wijkverpleging

Marcia Pluimers heeft suikerziekte. Vanwege een ontsteking in het bot in haar voet, werden er twee tenen verwijderd in het ziekenhuis. De operatie liet een grote open wond achter, die werd verzorgd door de wijkverpleging. Marcia: “In het begin kwamen de verpleegkundigen elke dag langs. Ze legden uit wat ze deden. Ik keek mee en stelde vragen. Na een tijdje dacht ik: “dat kan ik ook”. Ik heb toen voorgesteld om zelf de wond te verzorgen.” In overleg met Kim Braat, wijkverpleegkundige en projectcoördinator bij Careyn, en het ziekenhuis, werd besloten dat Marcia het zelf kon doen. De wond geneest heel goed.

Luisteren

Zelf nadenken over wat voor zorg je wil is belangrijk. Want je leven kan door een behandeling erg veranderen. Door vragen te stellen en te luisteren naar elkaar, beslis je samen in elk gesprek. Wil je weten hoe Marcia en Kim dit hebben aangepakt? Lees het complete verhaal op begineengoedgesprek.nl.

Verder praten?

Wil je verder praten over dit onderwerp? Log dan in op dit platform, of maak een account aan. En start een discussie in de discussiegroep over samen beslissen.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen