Submenu

Vertrouwen als basis voor samen beslissen

30-11-2021
1014 keer bekeken 0 reacties

Goede zorg begint met een goed gesprek tussen patiënt of cliënt en de zorgverlener. Voor Fenke en fysiotherapeut Erwin is samen beslissen heel gewoon. Ze vertellen wat ervoor nodig is: elkaar vertrouwen, open en eerlijk zijn, en goed luisteren.

Samen beslissen met de fysiotherapeut

De gewrichten van Fenke Stolk schieten gemakkelijk uit de kom; ze heeft het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS). Al 12 jaar gaat ze 2 à 3 keer per week naar haar fysiotherapeut Erwin Jansen. Dat ze een klik hebben, vindt Fenke fijn, want “als team sta je sterker.” Fenke en Erwin beslissen samen door te blijven afstemmen en te overleggen. Fenke: “Mijn ziekte heeft me geleerd om te zeggen wat ik vind. Als ik dat niet had geleerd, was ik een eenzame, bittere gehandicapte geworden. Nu ben ik een positief mens met een vol en rijk leven.”

Input patiënt

Met de input van de patiënt over zijn of haar situatie, wensen en behoeften, en de kennis van de zorgverlener over mogelijke behandelingen, onderzoeken, medicatie of ondersteuning, beslis je samen welke zorg het beste past. Hoe pakken Fenke en Erwin het samen beslissen aan en wat brengt het hen? Je leest het op begineengoedgesprek.nl.

Verder praten?

Wil je verder praten over dit onderwerp? Log dan in op dit platform, of maak een account aan. En start een discussie in de discussiegroep over samen beslissen.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen