Submenu

Nieuw platform waardegedreven geboortezorg in de lucht

12-07-2021
2800 keer bekeken 0 reacties

Een nieuw platform over waardegedreven geboortezorg is vorige week gelanceerd. Het platform is bedoeld voor professionals en beleidsmakers in de geboortezorg. Je vindt er ervaringen, tips en praktische hulpmiddelen van de deelnemende verloskundige samenwerkingsverbanden.

BUZZ-project

Het nieuwe platform waardegedrevengeboortezorg.nl is ontstaan vanuit het BUZZ-project. Aan dit project namen 7 verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV) deel.

Uitkomstenset Zwangerschap & Geboorte

Met de ingebruikname van de Uitkomstenset Zwangerschap & Geboorte, introduceren de VSV een nieuwe werkwijze in de geboortezorg. De cliënt vult hierbij een vragenlijst in op belangrijke momenten, zowel tijdens haar zwangerschap als zelfs nog een half jaar na de bevalling. Op basis van haar antwoorden bespreken zij en haar zorgverlener tijdens het consult hoe met haar gaat, zowel fysiek als mentaal. Dit gebeurt in de eerste en tweede lijn op dezelfde manier. Zo komen uitkomsten die er voor de cliënt toe doen, centraal te staan binnen het gehele VSV. Met de bedoeling dat het gesprek tussen cliënt en zorgprofessional gelijkwaardiger wordt, en meer gericht op samen beslissen.

Patiëntgerapporteerde uitkomsten

Daarnaast kunnen de patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen ook gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering en onderzoek, als de cliënt daarvoor toestemming geeft.

  • Ben je benieuwd naar de eerste praktijkervaringen van cliënten en zorgverleners?
  • Wil je meer weten over de Uitkomstenset Zwangerschap & Geboorte?
  • Ben je geïnteresseerd in de vakliteratuur?
  • Zoek je handige implementatietools voor jouw VSV?
  • Wil je de e-learning Gezamenlijke besluitvorming en uitkomstgerichte zorg volgen?
  • Wil je weten welke partijen betrokken zijn?

Ga naar waardegedrevengeboortezorg.nl.

Foto: Hieronymus Evers

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen