27 oktober 2022: online inspiratiesessie Opleiding en nascholing samen beslissen

775 keer bekeken

Begin

27-10-2022 om 16:00

Einde

27-10-2022 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ben je als opleider of manager benieuwd naar het aanbod van opleiding en nascholing op het gebied van samen beslissen? Wil je je als medisch specialist, verpleegkundige en verpleegkundig specialist (i.o.) verder scholen in samen beslissen? Dan is deze online inspiratiesessie voor jou!

Samen beslissen is het proces waarin zorgverlener en patiënt samen bespreken welke zorg het beste bij de patiënt past. Daarbij is het belangrijk dat de zorg zoveel mogelijk aansluit bij de situatie en behoeftes van de patiënt.

Uitdagingen in de praktijk

Het toepassen van samen beslissen in de praktijk kent uitdagingen. Uit nieuw onderzoek blijkt dan ook dat er behoefte is aan opleiding en nascholing op dit gebied. Binnen het Programma Uitkomstgerichte Zorg is op een rijtje gezet welke bestaande opleidingsmaterialen er zijn op het gebied van samen beslissen. Ook is er nieuw materiaal ontwikkeld voor de onderwerpen die nog ontbraken, zoals samen beslissen met bijzondere doelgroepen, interprofessioneel werken en de verpleegkundige rol. Maar bovenal: wat is de kern van samen beslissen? 

Het opleidingsmateriaal staat overzichtelijk op de pagina Opleidingsmateriaal op het kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg.

Programma

Vertegenwoordigers van de Werkgroep Scholing en Opleiding, Auk Dijkstra (projectleider FMS) en Alice Bakker (projectleider V&VN), zullen je in deze sessie informeren en inspireren over het opleidingsmateriaal wat er nu ligt op het gebied van samen beslissen. Je krijgt ideeën, ondersteuning en contacten om in de eigen praktijk aan de slag te gaan met opleiden en nascholen.

Deelname

Maximaal 20 personen kunnen deelnemen aan deze online inspiratiesessie. In dit kleine gezelschap is er meer ruimte om er samen over te praten en kunnen we beter ingaan op jouw vragen. Schrijf je op tijd in, want vol is vol! Deelname is gratis.

Op het deelnameformulier kun je jouw vragen over opleiden of nascholen bij samen beslissen aangeven.

  • Doelgroep: opleiders, managers en zorgprofessionals die willen opleiden of nascholen op het gebied van samen beslissen
  • Tijd: 16.00 – 17.30 uur
  • Plaats: online (via Teams)

Klik hier om je op te geven

Belangrijk: de online inspiratiesessie van 27 oktober gaat door als er genoeg aanmeldingen zijn. Bij voldoende belangstelling krijgen de aanmelders ruim van tevoren een mail met daarin de definitieve bevestiging van de bijeenkomst en de link naar de online meeting.

Cookie-instellingen