Samen Beslissen - zo doe je dat - 29 juni 2023

Robin van Tilborg 13-04-2023
3257 keer bekeken 0 reacties

Vanuit het Programma Uitkomstgerichte Zorg organiseren de Federatie Medisch Specialisten, V&VN en NFU gezamenlijk de landelijke werkbijeenkomst over Samen Beslissen.

In één middag leer je hoe je samen beslissen (nog beter) kunt toepassen in je dagelijkse werk, in de verschillende opleidingen en bij- en nascholing. Diverse tools, middelen en inspiratie worden je tijdens deze bijeenkomst aangereikt.

Meld je hier alvast aan!

Voor wie?

De werkbijeenkomst Samen beslissen – zo doe je dat! richt zich op (zorg)professionals in de medisch specialistische zorg die in hun werk te maken hebben met samen beslissen. Daarnaast richten we ons op opleiders en medewerkers die zich richten op implementatie van samen beslissen in de organisatie. We verwelkomen van harte medisch specialisten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, aios, geneeskunde en verpleegkunde-studenten en eveneens opleiders in ziekenhuizen, mbo-, hbo- en wo-opleidingen.


Programma en locatie

We zijn nog druk met het vormgeven van het programma en de workshops. Houd deze website in de gaten voor updates over het programma.

Hieronder alvast enkele highlights:

  • Zorgprofessionals opleiden in samen beslissen, hoe pak je dat aan?
  • Samen beslissen en je eigen handelen. Welke uitdagingen kom je tegen in de praktijk?
  • Hoe laat ik mijn organisatie /collega's warm lopen voor samen beslissen? 
  • Interprofessioneel opleiden: invloed van power dynamics op de werkvloer.
  • Samen beslissen met ouderen.
  • Samen beslissen in palliatieve zorg.

Daarnaast is er volop ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Na afloop heb je nieuwe ideeën en inzichten om morgen samen beslissen in de praktijk te (laten) brengen binnen je eigen organisatie.

De werkbijeenkomst vindt plaats bij DUS (De Utrechtse Stadsvrijheid) in Utrecht op donderdag 29 juni 2023 12.15 - 18.00 uur.

Tijdschema

Vanaf 12.15 uur          Registratie en lunch
13.00 uur                    Plenaire opening
14.00 uur                    Workshops ronde 1
15.15 uur                    Pauze - netwerken op het netwerkplein
16.00 uur                    Workshops ronde 2
17.20 uur                    Plenaire afsluiting
17.35 uur                    Netwerkborrel
18.00 uur                    Einde bijeenkomst

Inschrijven en deelname

Meld je nu aan voor de werkbijeenkomst. Aan deelname zijn kosten verbonden. Deze staan vermeld in het registratieformulier. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Accreditatie

Er is voor deze dag accreditatie aangevraagd bij het kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden, het Verpleegkundig Specialisten Register en bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Programma Uitkomstgerichte Zorg

Deze werkbijeenkomst is onderdeel van het Programma Uitkomstgerichte Zorg. Dit programma wil onder andere het samen beslissen over de behandeling stimuleren, door te voorzien in goede opleidingsmaterialen. Zie voor meer informatie: uitkomstgerichtezorg.nl

We zien je graag op 29 juni 2023 in Utrecht.

Federatie Medisch Specialisten
V&VN
NFU

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen